Lotte Broersen en Peter Jan Rens in Geef nooit op Het programma slaat gelijk aan.
Het wordt uitgezonden op de vooravond, zodat het niet als kinderprogramma maar als familieprogramma wordt aangemerkt.
Het vervullen van een hartewens spreekt bij ieder kind tot de verbeelding. Elke uitzending levert dan ook een aantal postzakken met nieuwe wensen op.

De selectie is zorgvuldig. Daarbij wordt vooral gelet op de motivatie, de passie die een kind voor zijn of haar wens aan de dag legt. Ze moeten er echt van bezeten zijn.
Wie via Geef Nooit Op een leuk reisje of een cadeau probeert in de wacht te slepen komt van een koude kermis thuis....
De kinderen die willen optreden in Geef Nooit Op moeten behalve bezieling ook nog talent Anouk van Rossum en Peter Jan Rens in Geef nooit ophebben, ze moeten echt iets kunnen. De kinderen die een instrument bespelen of zingen doorlopen dan ook een dubbele auditie voordat hun wens wordt vervuld.

Het tweede seizoen wordt het programma wat groter van opzet. Het wordt in Studio 22 opgenomen en daarmee een volwaardig amusementsprogramma. Er worden zelfs een aantal reizen naar het buitenland ondernomen.
Bij de verhuizing in 1993 van Peter Jan van de Vara naar RTL 4 wordt Geef Nooit Op meegenomen. Het succes van het programma blijft.
In de 8 jaar dat het programma op de televisie is verandert er eigenlijk weinig aan de opzet.
De wensen variëren sterk: er zijn grappige, ontroerende, simpele en ingewikkelde bij. Sommige wensen lijken bijna universeel, zoals het zwemmen met dolfijnen of het voetballen bij Ajax, daarvan komen postzakken vol binnen. Maar er zijn ook unieke wensen, zoals die van het meisje dat postbode wil zijn in haar eigen straat, of de jongen die Minister van Financiën wil worden.

 
 
 Disclaimer